Головна » Статті » Рецепти

Листкове печиво з картоплі
Солоненьке печиво з картоплі можна зробити з різними добавками і посипками. З кмином, наприклад, або з сиром, зеленню, додати трошки часничку. При мінімальних фінансових витратах вийде смачне печиво.
200 грам картоплі
Одне яйце
150 грам борошна
75 грам вершкового масла (або маргарину - за бажанням)
Сіль за смаком
Чайна ложка кмину (або інші добавки)

Картоплю відварити в підсоленій воді, воду злити, картоплю розім'яти товкачиком в пюре. Додати вершкове масло, тмин або інші добавки (якщо додаєте тертий сир, то частину можна в тісто додати, а частиною посипати печиво зверху). Коли картопля трохи охолоне, додайте яєчний жовток, борошно і вимішайте однорідне тісто. Покладіть його на півгодини в холодильник.

Охолоджене тісто потрібно розділити на 16 частин, кожну розкачати тонко і складати стопкою один на одного. Якщо тісто прилипає до качалку або до столу, додайте трохи борошна. Отриману стопку розкачайте в пласт товщиною приблизно 7 мм, змастіть збитим білком і посипте зверху кмином і крупною сіллю. Наріжте квадратиками, викладіть на деко і випікайте в розігрітій до 180 градусів до підрум'янення. За часом це займе хвилин 15 - 20, в залежності від особливостей вашої духовки.
Просмотров: 741
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, печиво

Рекомендовані рецепти:

Морквяний торт
Пудинг з персиків
Канадський медовий торт
Салат "Букет нареченої"
Ліниві голубці з грибами
Швидкий какао-пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: