В рецепті все ті ж продукти, як і для звичайних ледачих голубців. Але вони запікаються в духовці, порційно, в маленьких формочках, або в одній великій формі. Непоганий спосіб буденна страва перетворити в кулінарний шедевр.
Ось що нам знадобиться: 500 грам м'ясного або курячого фаршу, 500 грам капусти, половина склянки сухого рису, одна морквина, одна цибулина, дві столові ложки томатної пасти, пучок кропу, зелений лук, сіль і чорний перець за смаком, рослинна олія.
Рис відварити до готовності. Натерти моркву на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати. Обсмажити моркву з цибулею в олії, додати томатну пасту, влити приблизно дві склянки води, довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні під кришкою хвилин десять. В окремому посуді змішати м'ясний фарш, варений рис, дрібно нашатковану капусту, нарізану кріп і зелений лук. Додати сіль за смаком, приправити перцем, спеціями. Викласти підготовлений фарш у форму для запікання або в порційні формочки, зверху полити заливкою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 45-50 хвилин (якщо маленькі формочки, то достатньо півгодини).
|