Лимонний пиріг: борошно 260 г; масло вершкове 230 г; яйця 4 шт.; цукрова пудра 310 г; лимон 1 шт.; ванільний цукор 1 пакетик; розпушувач 2 ч. л.; сіль. Викласти масло у велику миску і дати йому розм'якнути при кімнатній температурі. Білки яєць акуратно відокремити від жовтків. Охолоджені білки збити в міцну піну. До вершкового масла додати 200 г цукрової пудри, ванільний цукор і все ретельно розтерти. Додати жовтки і щіпку солі. Збити. Всипати борошно, просіяне з розпушувачем. Перемішати. Лимон ретельно вимити, зняти з нього цедру і видавити сік з половини лимона в тісто. Цедру залишити для прикраси пирога. Додати в тісто збиті білки і акуратно розмішати. Тісто викласти у форму і випікати при 180° C 50 хвилин. Дістати готовий лимонний пиріг з духовки. Для приготування глазурі змішати 110 г цукрової пудри, 3 столові ложки лимонного соку. Пиріг покрити вийшла глазур'ю і дати їй затвердіти. Прикрасити лимонною цедрою і цукатами.
|