Головна » Статті » Рецепти

Лимонний пиріг
Лимонний пиріг:

борошно 260 г;
масло вершкове 230 г;
яйця 4 шт.;
цукрова пудра 310 г;
лимон 1 шт.;
ванільний цукор 1 пакетик;
розпушувач 2 ч. л.;
сіль.

Викласти масло у велику миску і дати йому розм'якнути при кімнатній температурі. Білки яєць акуратно відокремити від жовтків. Охолоджені білки збити в міцну піну. До вершкового масла додати 200 г цукрової пудри, ванільний цукор і все ретельно розтерти. Додати жовтки і щіпку солі.
Збити. Всипати борошно, просіяне з розпушувачем. Перемішати. Лимон ретельно вимити, зняти з нього цедру і видавити сік з половини лимона в тісто. Цедру залишити для прикраси пирога. Додати в тісто збиті білки і акуратно розмішати. Тісто викласти у форму і випікати при 180° C 50 хвилин.
Дістати готовий лимонний пиріг з духовки. Для приготування глазурі змішати 110 г цукрової пудри, 3 столові ложки лимонного соку. Пиріг покрити вийшла глазур'ю і дати їй затвердіти. Прикрасити лимонною цедрою і цукатами.

Просмотров: 682
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Вишневий штрудель з сиром
Салат "Крабик" (рецепт)
Заливний пиріг з грибами
Салат з моцарелою і креветками (рецепт)
Буженина в тесті
Гречана каша з тофу
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: