Курка запечена з овочами: гомілка Куряча 800 гр Рослинна олія 30 мл ч. ложка Сіль Помідори червоні 200 гр Перець солодкий червоний (паприка) 1 шт. Перець солодкий жовтий 1 шт. Лук ріпчаста (100 гр) 1 шт. Розмарин гілочки 3 шт. Часник часточки 3 шт. Перець чорний мелений ч. л. Помідори Черрі 200 гр. Курку посоліть і обсмажте на розігрітій сковороді до рум'яної скоринки. На фото зображений процес обжарювання приблизно в його середині, в результаті скоринка повинна бути більш вираженою. Обсмажену курку перекладіть в широку форму для запікання. Овочі вимийте і висушіть. Помідори наріжте кубиками, перець очистіть і одну половину наріжте квадратиками, а іншу — смужками. Цибулю тонко поріжте, часник і листя розмарину (з однієї гілочки) подрібніть. У сковороді, де смажилася курка, спасеруйте цибулю до прозорості, потім покладіть помідори і перець. Готуйте 5 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Ближче до кінця додайте подрібнений часник і листя розмарину. Посоліть, поперчіть за смаком. Вилийте отриманий соус на курку, зверху розкладіть смужки перцю, помідори черрі (не нехтуйте ними, це дуже прикрашає смак страви). Гілочки розмарину теж покладіть зверху. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте 15 хвилин.
|