Курка з томатним рисом: 4 стегенця (або ніжки, крильця, шматочки курки), 2 цибулини, 2 солодких болгарських перцю (великих), 2 часточки часнику, 250 грам рису, 400 грам томатів у власному соку, 1/2 чайної ложки гострого червоного перцю, 2 чайних ложки меленої паприки, 3 столових ложки рослинної олії, сіль за смаком. Робимо маринад: масло, паприку, сіль і перець змішуємо. Цією сумішшю обмазуємо куряче м'ясо (його краще нарізати невеликими шматочками), накриваємо і залишаємо на годину. Готуємо: Поки курка маринується, дрібно ріжемо цибулю і болгарський перець, подрібнюємо часник. Замариновані шматочки курки обсмажуємо в олії до рум'яної скоринки, виймаємо з сковорідки і прибираємо в бік. У тому ж маслі обсмажуємо цибулю і часник. Через п'ять хвилин додаємо болгарський перець. Через три хвилини промитий рис кладемо і тушкуємо ще п'ять хвилин. Потім вливаємо томати разом з соком і стакан води (250 мл). Кладемо до рису курку, даємо закипіти, солимо за смаком. Накриваємо і тушкуємо півгодини. При необхідності підливаємо воду.
|