Курка з лимонно-часниковим соусом: Лимони 5 штук головки Часник 5 штук Чебрець 10 грам Цукор коричневий 40 грам Курка 1800 грам Сіль морська 1 чайна ложка Перець запашний 10 штук. Приготувати цю курку дуже легко — краще, щоб перед запіканням вона була не відразу з холодильника і трохи «зігрілася» при кімнатній температурі перед термічною обробкою. Для соусу потрібні лимони, часник, чебрець і цукор. Лимони порізати на половинки або четвертинки. Я спробувала і так і так, і мені сподобалося, коли вони розрізані на 4 частини — соус з таких виходить менш кислим. Часник очистити тільки від верхньої лушпиння. Запікати курку при 180 градусах, виходячи з того, що на кожен кілограм потрібен трохи більше години. Для соусу знадобиться тільки м'якоть лимонів, яку протерти через сито, щоб позбутися від кісточок. Зубчики часнику очистити (запечений часник дуже м'який і його досить просто легким рухом руки видавити з оболонки). Додати листя чебрецю і цукор за смаком і перемішати у блендері.
|