Курка в апельсинах: курка 1 кг (стегенця, гомілки, стегна), 3 шт. апельсин, лук 2 шт., часник 1 зуб. (великий) корінь імбиру шматочок 1-2 см, мед 1 ст. л. сіль і перець за смаком трави прованські 1 трісок. Апельсини вимити, розрізати і видавити з 2-х сік. З одного апельсина зняти цедру, імбир нарізати невеликими шматочками. Частини курки помити, обсушити кухонним рушником. Приготувати маринад для курки: підігріти апельсиновий сік, додати туди цедру, імбир, розчинити мед, трохи посолити і поперчити. Цим маринадом залити курку і залишити на 30 хвилин промаринуватися. Залишився апельсин нарізати часточками, також вчинити з цибулею. Видавити часник. Все перемішати з куркою. За необхідності ще посолити і поперчити. Запікати в формі при 200 градусах 40-45 хвилин,періодично поливаючи курку соком, що виділився. Готову страву посипати зеленою цибулею.
|