Курка-гриль на банку з пивом: 200 р масла, розтопити 2 ст. л. часниковою солі (або часникової приправи) 2 ст. л. паприки сіль і мелений чорний перець за смаком 1 банка пива (зручніше, якщо вона висока) 1 ціла курка. Розігріти духовку або гриль (180С). Розтопити половину масла, змішати з 1 ст. л. часниковою солі, 1 ст. л. паприки, сіллю і перцем за смаком. Вилити (або випити) половину пива і залишити половину в банку. Додати другу половину вершкового масла (розтопити), часниковою солі, паприки, сіль і перець в пивну банку. Поставити банку на деко або форму для запікання (піддон), куди буде стікати жир. Встановити тушку курки на банку з пивом. Змастити курку розплавленим і приправленим вершковим маслом.. Поставити піддон з куркою на банку в духовку або на гриль. Готувати в духовці при 180С 1 1/2-2 години (з розрахунку 15 хвилин на кожні 500 г курки). Внутрішня температура готової курки повинна бути 80С (можна виміряти кухонним термометром).
|