Курячі ніжки баффало: 50 г борошна 2 ч. л. паприки 8 курячих ніжок без шкіри 4 ст. л. рослинного масла 4 ст. л. якісного кетчупу 1 ст. л. розтопленого вершкового масла 1-2 ст. л. гострого перцевого соусу сіль за смаком стеблової селера для подачі Для соусу: 30 г сиру з блакитною цвіллю 180 г натурального йогурту 2 ст. л. лимонного соку сіль і мелений перець за смаком. В плоскій широкій тарілці змішуємо борошно, паприку і 1 ч. л. солі. Обвалюємо в борошняної суміші курячі ніжки. У сковороді на середньому вогні розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо курячі ніжки з усіх сторін до повної готовності, близько 15-20 хвилин. Поки курка смажиться, готуємо гострий соус. Для цього змішуємо у великій мисці кетчуп, табаско і розтоплене вершкове масло. Солимо за смаком. Готуємо сирний соус. Змішуємо йогурт, розкришений сир, лимонний сік. Злегка сир протираємо в соусі виделкою. Солимо і перчимо за смаком. Готові курячі ніжки кладемо в миску з гострим соусом і перемішуємо так, щоб соус повністю їх покрив. Подаємо негайно з селерою і сирним соусом.
|