Куряча печінка «По-царськи»: 500 г курячої печінки, 1/2 склянки манної крупи, 500 г морков, 500 г ріпчаста цибуля, 1/2 склянки молока (можна кефір), сіль і чорний мелений перець, майонез, трохи панірувальних сухарів рослинна олія для смаження і змащування форми. Курячу печінку потрібно ретельно промити, а потім прямо в сирому вигляді пропустити через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера, після чого змішати з молоком (кефіром) і манкою, ну і відправити отриману суміш на деякий час в холодильник. Цибулю і моркву почистити; цибулю порізати півкільцями (можна і менше), а морквину натерти на крупній тертці. Далі підготовлені таким чином овочі слід загасити на невеликій кількості рослинного масла. Жаростійку форму щедро змастити маслом і присипати сухарями, на дно викласти половину всієї кількості суміші тушкованих овочів, посипати сіллю і перцем, потім викладається половина печінкового фаршу, знову сіль і перець і трохи майонезу. Після цього йде ще один шар моркви і цибулі, знову шар печінки, сіль, перець і майонез. Випікається такий незвичайний печінковий «тортик» в заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці протягом години.
|