Кукурудзяна каша - корисне початок дня, якщо її зварити собі на сніданок, але вона ж може стати смачним і корисним десертом.Лучше варити в якийсь посуді з товстим дном, добре підійде звичайний похідний казанок або маленький казан. Крупу промиваємо, заливаємо окропом з розрахунку 2 чашки води на 1 частину розмолотої кукурудзи. Тоді вийде досить густа і в'язка каша. Трохи солимо, доводимо до кипіння, зменшуємо полум'я до мінімуму, перемішуємо і варимо до розм'якшення і розбухання крупи. Тепер можна додати цукру за смаком, ванілін (на кінчику леза ножа) і півчашки молока, знову все розмішати, нехай ще трохи покипить, але не більше 5 хвилин. Пора закрити кришкою, вимкнути вогонь, і нехай каша постоїть. Любителі можуть додати шматочок вершкового масла. Через хвилин 15 каша "схоплюється" монолітом, можна красиво викласти її на тарілку, використовуючи формочки. І полити сиропом, варенням, рідким шоколадом, прикрасити фруктами, ягодами, горіхами.