Кудряш: Світлі коржі: 5 яєць 1 ст цукру Сода, Оцет Ванілін 1 склянку борошна. 5 яєць +1 склянка цукру збити впену,сода+оцет,ванілін дрібку,1 склянка борошна.Обережно розмішати і всмазанную маслом форму з високими бортами.Готовність перевіряємо лучиною.Вынутьиз форми готовий корж і в теплому стані ножем з тонким лезом разрезатьвдоль на 2 пласта.Подушками пальців сокоблить трохи крихт.Скласти в окремий посуд. Шоколадний коржі: 5 яєць 1 ст цукру Сода, Оцет Ванілін 1 склянка борошна 2 ст. л какао Готуємо також як і світлі коржі. Вийшло 4 коржа.2 білих і 2 шоколадних. Крем. Заварний шарлот. 300 грам слив.масла розтерти дочиста. В окремому посуді 1,5 склянки молока+3 стіл. ложки без верху борошна+ пів склянки цукру. розмішуючи ложкою, поставити на тихий вогонь, прогріти до стану киселю,не до ведучи до кипіння! Охолодити. Важливо:щоб крем і масло були однієї температури,під час збивання. По 1 стіл.ложці вбивати в олія цей крем. Додати 1 стіл.ложку коньяку. Додати щіпку ванілі. Промазуємо по черзі коржі кремом,чергуючи кольору. Поверх крему волоські горіхи можна посипати. .Обмазати зверху і з усіх боків кремом. Змішати крихти різних кольорів.обліпити крихтами торт з усіх боків. Поставити торт в холодильник на просочення бажано на всю ніч!
|