Досить зручна штучка, своєрідні міні-бутербродики для фуршету, до пива, як закуска на стіл або просто з чашкою ранкової чаю-кави. Інгредієнти: крекери, ковбаса або шинка, сир, помідори, майонез, кетчуп, свіжа зелень. Всі пропорції і кількість - довільні.
Помідори краще брати м'ясисті, товстошкірі - вони не дадуть багато соку. Або видалити серединку з насінням, залишивши тільки м'якоть. Ріжемо помідори дрібними кубиками, ковбасу або шинку ріжемо брусочками або кубиками. Подрібнюємо зелень. Сир тремо на крупній тертці. Змащуємо крекери кетчупом (достатньо, але без фанатизму, щоб вони не розмокли). Посипаємо тертим сиром. Зверху викладаємо ковбасу або шинку, робимо сіточку з майонезу. Знову посипаємо сиром, потім кладемо помідори із зеленню і трохи присипаємо тертим сиром. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо поки сир не розплавиться. Начинка може бути самої різної - з додаванням вареного м'яса, смажених грибів і так далі. Крекери теж можна брати різні - солененькие, з кмином, маком - це теж буде міняти кінцевий смак «піци» у такому незвичайному виконанні.
|