Котлетки з цвітної капусти: Капуста цвітна 500 г Яйце 1 шт Хліб білий 2 шматочка Молоко 50 мл Борошно 1/4 склянки (обсягом приблизно 220 мл) Кріп 1 пучок Масло рослинне Сир, чорний мелений перець. Для сирного соусу: Сир плавлений 200 г Вершки 22% -3/4 склянки. Замочіть хліб у молоці на 20 хв. Відіжміть і розкришіть. Капусту розберіть на суцвіття і відварити в киплячій підсоленій воді (близько 6 хв). Злийте воду і охолодіть капусту. Капусту подрібніть до дрібної крихти. Кріп дрібно наріжте. Змішайте капусту з м'ясом, хлібом, борошном, кропом, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте. На розігріту з маслом сковороду викладіть отриману масу (1 котлетка = 1 ст. л.) і обсмажте з двох сторін по 3-4 хвилини. Приготування соусу: у каструлю додайте вершки і сир. Нагрівайте і постійно заважайте дерев'яною ложкою до однорідної консистенції. Зніміть з газу. Подавайте котлетки з сирним соусом.
|