В котлетний фарш додається рис, а в соус - багато спецій - ймовірно, тому котлети і називаються «по-перськи». Сам процес приготування дуже схожий на тюфтельки - після обжарювання котлети готуються в томатному соусі.
Що знадобиться: півсклянки сухого рису, 300 грамів фаршу з яловичини, одне яйце, сіль, чорний перець. Для смаження - вершкове і рослинне масло. Для соусу: дві склянки води, три столові ложки томатного соусу, чайна ложка з гіркою борошна, часточка часнику, мелений коріандр, перець, чебрець, базилік, сіль за смаком, одна цибулина, трохи олії.
Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді. Промиваємо, відкидаємо на сито. Даємо стекти воді і змішуємо з фаршем, яйцем, за смаком солимо і перчимо. Добре вимішуємо, робимо ковбаски і обсмажуємо їх в суміші вершкового і рослинного масла. Складаємо в казанчик і заливаємо соусом. Для соусу цибулю тушкуємо в олії, потім вливаємо дві склянки води (у воді розмішуємо томатний соус), додаємо борошно, товчений часник, всі спеції і сіль. Ставимо котлети в духовку і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Гарнір - будь.
|