Головна » Статті » Рецепти

Котлети по-перськи
В котлетний фарш додається рис, а в соус - багато спецій - ймовірно, тому котлети і називаються «по-перськи». Сам процес приготування дуже схожий на тюфтельки - після обжарювання котлети готуються в томатному соусі.

Що знадобиться: півсклянки сухого рису, 300 грамів фаршу з яловичини, одне яйце, сіль, чорний перець. Для смаження - вершкове і рослинне масло.
Для соусу: дві склянки води, три столові ложки томатного соусу, чайна ложка з гіркою борошна, часточка часнику, мелений коріандр, перець, чебрець, базилік, сіль за смаком, одна цибулина, трохи олії.

Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді. Промиваємо, відкидаємо на сито. Даємо стекти воді і змішуємо з фаршем, яйцем, за смаком солимо і перчимо. Добре вимішуємо, робимо ковбаски і обсмажуємо їх в суміші вершкового і рослинного масла. Складаємо в казанчик і заливаємо соусом.
Для соусу цибулю тушкуємо в олії, потім вливаємо дві склянки води (у воді розмішуємо томатний соус), додаємо борошно, товчений часник, всі спеції і сіль.
Ставимо котлети в духовку і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Гарнір - будь.
Просмотров: 645
Категория: Рецепти |
| Теги: котлети, воді

Рекомендовані рецепти:

М'ясна запіканка з яйцем
Картопля в паприці (рецепт)
Шоколадний пиріг з сирними кульками
Баклажани з волоськими горіхами
Печиво "Диво острів"
Смажені пиріжки з начинкою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: