Сирне тісто з додаванням ароматного базиліка і начинка з сиру і грибів - таке поєднання просто не може бути не смачним!
Для тіста знадобиться: 200 гр. сиру, по 6 стіл. ложок молока і рослинної олії, чайна ложка солі, столова ложка цукру, одне яйце, 300 грам борошна, столова ложка сушеного базиліка (можна і більше), пакетик розпушувача (10 гр.) Для начинки: 300 гр. грибів, дві цибулини, 50 гр. сиру, 3 стіл. ложки сметани в начинку + 4 стіл. ложки в заливку, кріп, рослинна олія, сіль.
Гриби обсмажити з цибулею, додати три столові ложки сметани, посолити і тушкувати до готовності грибів. Сметану для заливки трохи підсолити і змішати з дрібно нарізаним кропом. Сир натерти на тертці. Для тіста сир розтерти з сіллю і цукром, додати базилік, яйце, влити олію і молоко. Все збити міксером, поступово всипати борошно з розпушувачем, замісити тісто.
Розділити тісто на шматочки величиною трохи більше курячого яйця, руками сформувати коржики. Перекласти на деко. В середину коржів покласти начинку, поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати 15-20 хвилин. Потім деко дістати, полити начинку сметаною з кропом, посипати сиром і повернути в духовку. Запікати, поки сир не розплавиться.
|