Королевська ватрушка з курагою: Для тесту борошно 2 ст цукор 1/2 ст сода 1/4 год л масло вершкове 100 г (маргарин). Для начинки сир 500 р цукор 1/2 ст яйця 3 шт ванільний цукор або ванілін на кінчику ножа, а краще ванільний стручок абрикоси або м'яка курага. Сир за бажанням протерти через сито(я люблю непротертий) і збити з яйцями і цукром. В кінці збивання додати ваніль. Для тіста масло нарізати дрібними шматочками і перетерти з борошном і цукром до консистенції хлібних крихт, в кінці додати соду і перемішати.Форму для випічки (у мене кругла 26см, можна квадратну 20*20см або інший формат) змастити маслом і обсипати борошном. Викласти 2/3 тіста, зверху викласти сирну начинку, викласти половинки абрикосів, можна втиснути їх в начинку, потім зверху — тісто. Випікати 35-40 хвилин при 180 градусах.
|