Кокосові тістечка з шоколадом: 50 г білого шоколаду 2 яйця 100 г вершкового масла 75 г цукру 50 г борошна 100 г кокосової стружки 150-200 г абрикосового повидла або будь-яке інше 50 г темного шоколаду ваніль або ванільний цукор. Натерти на дрібній тертці білий шоколад. Відокремити білки від жовтків, білки прибрати в холодильник. Змішати розм'якшене вершкове масло, цукор і жовтки. Додати поступово борошно, білий шоколад, ваніль і кокосову стружку, залишивши трохи кокоса для прикраси. Добре збити білки і додати в тісто, обережно перемішати. У форму для торта покласти пергаментний папір, викласти тісто, розрівняти поверхню і випікати при 180 градусах близько 15-20 хвилин. Дати охолонути, вийняти з форми і розрізати вздовж на 2 коржі. Злегка нагріти повидло і змастити нижній корж, зверху накрити другою половиною і злегка притиснути. Потім розрізати на невеликі тістечка будь-якої форми, прикрасити їх зверху розтопленим на водяній бані шоколадом і посипати кокосовою стружкою.
|