Клафуті зі сливами: 500 гр злив 4 яйця 360 мл молока 60 гр цукру 60 гр борошна 5 мл ванільного екстракту цукрова пудра для присипки. Розігріваємо духовку до 160 градусів. Моєму сливи, відокремлюємо кісточки, обтираем кухонним рушником, ріжемо часточками і викладаємо у форму для випічки, форма повинна бути цілісна, ні в якому разі не роз'ємна. Збиваємо яйця і молоко. Можна використовувати замість молока жирні вершки, але тоді буде набагато жирніше. Додаємо цукор, борошно і ванільний екстракт. Кількість цукру залежить від ваших ягід, якщо ягода недостатньо солодка, то цукру можна додати більше. Продовжуємо збивати до однорідної маси. Заливаємо сливи отриманою масою і випікаємо протягом години-півтори, до тих пір, поки не підрум'яниться до золотистого кольору.Більше цікавих рецептів: Останній штрих — посипати цукровою пудрою або меленими фісташками.
|