Кисіль дуже смачний і корисний напій, зараз взимку не сезон, звичайно, для ягід і фруктів, але завжди можна приготувати кисіль із сушених плодів.
Щоб приготувати кисіль із сушених яблук потрібно: 100 г сушених яблук, три чверті склянки цукрового піску, дві столові ложки картопляного крохмалю.
Сушені яблука слід спочатку ретельно перебрати і потім гарненько промити проточною водою, після цього яблука перекласти в каструлю і залити трьома з половиною склянками гарячої води. Залишити яблука з водою постояти дві-три години, а потім довести на невеликому вогні до кипіння і продовжувати варити ще півгодини. Отриманий яблучний відвар процідити і перелити в іншу каструльку, яблука само подрібнити за допомогою блендера і також додати до відвару з яблук. Покласти в суміш цукровий пісок і помішуючи закип'ятити її, після чого всипати туди картопляний крохмаль і проварити ще деякий час, помішуючи. Кисіль з кураги готується точно так само, але на 100 грамів плодів потрібно всього половину склянки цукру.