Настала зима - саме час варити холодець або холодець або холодець або холодець з м'яса. Назви різні, а суть одна - холодна страва з м'яса, застиглого в желатинової массе.Я варю холодне з телятини, а саме з телячих голяшек. Досить 2-3, залежно від розміру та кількості м'яса на них. Можна ще придбати додатково пів кіло грудинки. М'ясо миємо, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо, кладемо 3-4 морквини цілком, велику цибулину, з увіткненої в неї гвоздичкой (пряність така), коріння селери і петрушки, 5-7 горошин чорного перцю. Варити на самому мінімальному полум'я мінімум 3 години, поки м'ясо стане зовсім м'яким, відділяючись від кісток. Витягнути голяшки і грудинку, бульйон процідити, додати за смаком червоний перець і ретельно розмішати пару упаковок швидкорозчинного желатину (по 25 гр). М'ясо зняти з кісток, порізати шматочками. На дно посуду покласти кружечки варених яєць, зелений горошок, зелень, потім м'ясо і обережно залити бульйоном з желатином. Як охолоне, поставити в холодильник до застигання.