Ханум: Начинка: 400-500г фаршу Цибуля репч. -2 шт. Часник -2 зуб. Болгарський перець (червоний)-1шт. Помідор (великий)-1шт. Картопля (велика)-3шт. Гострий перець -0,5 шт (за смаком) Зелень -1 невеликий пучок Соєвий соус -1ст.л Сіль і перець мелений – за смаком Карі, хмелі-сунелі, приправа для курки (за бажанням і смаком) Масло р. для змащування Тісто: 1 яйце 1 ч. л. солі ст. води 1(повна з гіркою) ст. л. сл.олії (підталого. Не розтопленого, а саме підталого при кімнатній температурі!) Борошно. Замісити круте, але пластичне тісто. У чашку розбити яйце, додати сіль і воду. Ретельно розмішати, збиваючи виделкою до розчинення солі. На столі зробити гірку з просіяного борошна. У середині зробити поглиблення і влити яєчну суміш. Додати масло і замісити тісто. Накрити і залишити на пів години. Приготувати начинку. У фарш додати дрібно рубані часник, гострий перчик і цибулю, соєвий соус, приправи і спеції. Ретельно перемішати. Частина картоплі порізати дуже дрібними кубиками, другу частину потерти на крупній тертці. Додати до фаршу. Перець і помідори порізати дрібними кубиками, зелень посікти. Все змішати. Тісто краще розділити на дві-три частини і приготувати кілька рулетів. Довелося збільшити час приготування в пароварці в два рази), присипаному борошном столі розкачати тісто. Розкласти на тісто фарш, краї тіста змочити водою і згорнути рулет. Краї ретельно защипати і укласти рулет в змащену р. маслом пароварку. Готувати 50-60 хвилин. Готовий ханум змастити вершковим маслом. Подавати з овочевим, томатним або сметанно-часниковим соусом.
|