Хачапурі: борошно 500 г дріжджі 15 р масло вершкове 25 г цукор 15 г сіль 0.35 р вода 125 р сир 250 г яйця 2.5 шт. Приготувати опару. Дріжджі розвести невеликою кількістю теплої води, додати трохи борошна, накрити серветкою і поставити в тепле місце на 2-3 години. Як тільки опара почне опадати, додати решту борошно, воду, олію, цукор, сіль і замісити тісто. Поставити в тепле місце на 1-2 години. За цей час тісто один раз обім'яти.Сир пропустити через м'ясорубку і змішати з яйцем. Тісто розділити на шматочки і розкачати їх кружечками. Викласти начинку і загорнути гуртки конвертом, щоб вийшли квадрати. В середині повинен бути відкритий сир. Деко змастити олією, викласти заготівлі і дати постояти 10 хвилин. Змастити яйцем і випекти в духовці.
|