Головна » Статті » Рецепти

Кекс «Різдвяний»
Кекс «Різдвяний»:

борошно 1 скл.
цукор 100 р
олію слив. 120 р
яйця 2 шт
розпушувач 1 чл
сіль 0,5 чл
ванілін 2 р
чорнослив б/кост. 10 шт
фініки б/кост. 10 шт
ананас цукати 0,5 скл.
вишня цукати 0,5 скл.
мармелад 100 г
бренді або коньяк 2 ст. л.

У мисці збити вершкове масло і цукор. Додати яйця і продовжити збивати. Далі всипати просіяне борошно, сіль і розпушувач. Все добре перемішати. Горіхи крупно порубати ножем. Чорнослив і фініки порізати на 3-4 частини. Цукати можна купити готові в магазині або на ринку. Половину горіхів і цукатів відкласти для прикраси, а іншу половину з'єднати з тестом разом з чорносливом і фініками. Бренді з'єднати з ваніліном, влити в тісто і добре перемішати. Якщо ви хочете зменшити калорійність десерту, потрібно з складу продуктів виключити фініки. Форму для кексу змастити маслом і викласти тісто. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 1 годину 20 хвилин. Перевірити готовність кексу дерев'яною паличкою. Кекс остудити на решітці. Мармелад викласти в чашку і влити 3 ст. л. води. Розтопити в мікрохвильовій печі. Змастити поверхню кексу половиною розтопленого мармеладу і прикрасити горіхами, фруктами і цукатами. Полити знову мармеладом. Якщо він застиг, то можна знову нагріти його в печі. Мармелад можна замінити абрикосовим джемом.

Просмотров: 637
Категория: Рецепти |
| Теги: цукати, Кекс

Рекомендовані рецепти:

Запечене з часником філе індички
Суп з авокадо і бринзою
Апельсинові кекси (рецепт)
Лимонно-морквяне ласощі
Салат "Ніжний" з сирком і чорносливом (рецепт)
Ладду - східне ласощі з нуту
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: