Кекс «Різдвяний»: борошно 1 скл. цукор 100 р олію слив. 120 р яйця 2 шт розпушувач 1 чл сіль 0,5 чл ванілін 2 р чорнослив б/кост. 10 шт фініки б/кост. 10 шт ананас цукати 0,5 скл. вишня цукати 0,5 скл. мармелад 100 г бренді або коньяк 2 ст. л. У мисці збити вершкове масло і цукор. Додати яйця і продовжити збивати. Далі всипати просіяне борошно, сіль і розпушувач. Все добре перемішати. Горіхи крупно порубати ножем. Чорнослив і фініки порізати на 3-4 частини. Цукати можна купити готові в магазині або на ринку. Половину горіхів і цукатів відкласти для прикраси, а іншу половину з'єднати з тестом разом з чорносливом і фініками. Бренді з'єднати з ваніліном, влити в тісто і добре перемішати. Якщо ви хочете зменшити калорійність десерту, потрібно з складу продуктів виключити фініки. Форму для кексу змастити маслом і викласти тісто. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 1 годину 20 хвилин. Перевірити готовність кексу дерев'яною паличкою. Кекс остудити на решітці. Мармелад викласти в чашку і влити 3 ст. л. води. Розтопити в мікрохвильовій печі. Змастити поверхню кексу половиною розтопленого мармеладу і прикрасити горіхами, фруктами і цукатами. Полити знову мармеладом. Якщо він застиг, то можна знову нагріти його в печі. Мармелад можна замінити абрикосовим джемом.
|