Картопляні черепашки: 1 кг. картоплі (однакової величини) 50 р. вершкового масла 100 р. тертого сиру 1-2 помідора 70 р. шинки сіль, перець. Картоплю очистити, помити, розрізати навпіл, потім розрізати упоперек на тонкі скибочки, але не до кінця, щоб картопля зовні здавався цілим. Шинку нарізати невеликими шматочками. Помідори порізати тонкими підлозі кільцями. У картоплю в кожен надріз чергуючи покласти шматочок шинки і помідора. Потім посолити і поперчити. Форму змастити олією і покласти в неї картоплю. На картоплю покласти по шматочку злив. масла. Запікати в попередньо нагрітій духовці до 180 градусів протягом 40 хв. Потім вийняти посипати тертим сиром і запікати ще приблизно 5-10 хвилин.
|