Головна » Статті » Рецепти

Картопляне пюре з сиром, часником і кропом
Один із способів урізноманітнити картопляне пюре. На мій смак, добавки в ньому поєднуються ідеально, і якщо ви любите сир, та ще з часничком - вам теж сподобається. В оригінальному рецепті в картоплю додається пармезан, але можна його замінити чимось більш доступним будь - яким твердим сиром з гострим смаком.

На кілограм картоплі беремо:
Хороший пучок кропу
П'ять великих часточок часнику (за смаком, додайте більше або менше)
Половину склянки молока або вершків
Чотири столові ложки тертого сиру
50 - 60 грам вершкового масла
Сіль, спеції за смаком
Шматочки сушеної паприки (або чилі - якщо любите гостре) або свіжого болгарського перцю - це для прикраси.

Картоплю чистимо, ріжемо невеликими кубиками, відварюємо в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо, картоплю розминаємо в пюре, додаючи молоко або вершки і тертий сир.
Зелень кропу дрібно рубаємо. Часник ріжемо дрібними шматочками. Розігріваємо в сковороді вершкове масло, робимо слабкий вогонь, кидаємо в олія часник. Як тільки з'явиться аромат часничку, відразу ж кладемо в масло зелень і знімаємо з вогню.
Картопляне пюре викладаємо в салатник, поливаємо ароматним маслом з часничком і посипаємо зеленню і шматочками перцю. Вийде і смачно, і незвично, і дуже ошатно.
Просмотров: 608
Категория: Рецепти |
| Теги: пюре, картоплю

Рекомендовані рецепти:

Цибулевий джем
Домашні 'Рафаелло'
Смачні сирники
Торт з мигдальною начинкою
Брокколі з беконом і макарони-черепашками
Ліниві голубці з грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: