Страва з незвичайною назвою картопля "Гассель" відноситься до скандинавської кухні. Блюдо дуже святковий і досить таки не складна в приготуванні. На одному великому деку можна приготувати відразу кілограм картоплі, цього вистачить для того, щоб нагодувати всіх гостей або голодних домочадців.)) Картоплю бажано брати однакового розміру, миємо і чистимо всі картоплини і трохи обсушуємо. Потім треба нарізати кожну картошину на шматочки, але до кінця не дорезаем. Укладаємо картоплю столову ложку і прямо у ложці ріжемо, так до кінця часточки не нарізаються.
Всі нарізані таким чином картоплини треба змастити пензликом рослинною олією і посолити. Можна додати спецій. Потім беремо дрібні сухарі (змолоти в блендері сухий хліб) і цими сухариками посипаємо картоплю (між часточками теж треба посипати).
Духовку розігріти, деко поставити в духовку і близько години запекать.Температура + 200. Пару раз маслом змастити картоплю. Приємного апетиту!