Картопля «Дофинэ»: 9 шт. картоплі, середніх, однакової величини 9 ч. л. вершкового масла 9 пластинок сиру голландського або Гауда товщиною 5 мм сіль і мелений перець за смаком. Картоплю вимити і очистити, зрізавши невеликий шматочок з одного краю, так, щоб картопля можна було поставити вертикально. По всій довжині картоплі ножем зробити надрізи, як якщо б ви нарізали для картоплі фрі, але не дорізуючи до краю, приблизно, 1 див. Посолити, поперчити, всередину кожної картоплини покласти по 1 ч. л. олії, За бажанням, можна вкласти в розрізи трохи часнику. Поставити картоплю в форму для запікання з високими краями. Зверху на кожну картоплину покласти по скибочці сиру. Запікати в попередньо розігрітій до 180 гр. С духовці близько 45-50 хвилин — до готовності картоплі. Подати на стіл гарячим, посипавши кропом. Або нарізаний кріп подати окремо.
|