Головна » Статті » Рецепти

Картопля «Дофін» запечений під сиром
Картопля «Дофін» запечений під сиром:

1 кг картоплі
1 яйце
1 склянку молока
200 гр твердого сиру
1 зубчик часнику
50 гр вершкового масла
0,3 ч. л. мускатного горіха
чорний перець за смаком
2 ч. л. приправи для картоплі.

Відібрати великі неушкоджені картоплини приблизно одного розміру, ретельно вимити, очистити від шкірки і нарізати кружечками завтовшки 2 мм Сир натерти на крупній тертці. Три четветри сиру змішати в мисці з молоком і яйцем. Додати мелений мускатний горіх, свіжозмелену чорний перець і приправу. Ретельно перемішати, злегка збиваючи. Часник очистити, розрізати вздовж навпіл. Форму, в якій буде запікатися картопля, як слід натерти часником, потім змастити вершковим маслом. Розігріти духовку до 200C. Картоплю викласти у форму по колу так, щоб кожен гурток трохи заходив на інший (зручніше викладати від середини форми до її країв). Залити картоплю сирною сумішшю. Зверху посипати сиром і покласти шматочки вершкового масла. Поставити форму в духовку, запікати 45 хвилин. Подавати гарячим, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею, обсмаженими кільцями ріпчастої цибулі або обсмаженими смужками бекону.

Просмотров: 613
Категория: Рецепти |
| Теги: картопля, форму

Рекомендовані рецепти:

Лимонно-кокосовий пиріг
Імбирний чай
Японський чізкейк
Пудинг з персиків
Салат "Крабик" (рецепт)
Зефір на десерт
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: