Картопля «Дофін» запечений під сиром: 1 кг картоплі 1 яйце 1 склянку молока 200 гр твердого сиру 1 зубчик часнику 50 гр вершкового масла 0,3 ч. л. мускатного горіха чорний перець за смаком 2 ч. л. приправи для картоплі. Відібрати великі неушкоджені картоплини приблизно одного розміру, ретельно вимити, очистити від шкірки і нарізати кружечками завтовшки 2 мм Сир натерти на крупній тертці. Три четветри сиру змішати в мисці з молоком і яйцем. Додати мелений мускатний горіх, свіжозмелену чорний перець і приправу. Ретельно перемішати, злегка збиваючи. Часник очистити, розрізати вздовж навпіл. Форму, в якій буде запікатися картопля, як слід натерти часником, потім змастити вершковим маслом. Розігріти духовку до 200C. Картоплю викласти у форму по колу так, щоб кожен гурток трохи заходив на інший (зручніше викладати від середини форми до її країв). Залити картоплю сирною сумішшю. Зверху посипати сиром і покласти шматочки вершкового масла. Поставити форму в духовку, запікати 45 хвилин. Подавати гарячим, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею, обсмаженими кільцями ріпчастої цибулі або обсмаженими смужками бекону.
|