Знайшла незвичайний рецепт приготування капусти "Провансаль", зазвичай її готують з морквою, виноградом, там ще спеціальний маринад потрібен. У цьому рецепті потрібна ще і редька. Не впевнена, що така капуста в якості закуски до новорічного столу годиться, все таки редька дає свій присмак (важкий як на мене). Але зате таку капусточку можна їсти на вечерю в колі сім'ї, редька неймовірно корисна, до речі, китайці називають її чорним золотом. Для приготування за цим рецептом капусти можна використовувати або чорну або білу редьку. Як готується: капусту потрібно промити і просушити, красиво нарізати соломкою. Моркву промити, очистити, нашаткувати соломкою. Змішуємо капусту і моркву, солимо і цукру додаємо трохи, мнемо руками. Редьку треба промити, почистити і на тій терці, що і моркву натерти. Додати до капусти, перемішати. Оцет і сіль за смаком додати, перемішати. В принципі вже через 15 хвилин можна буде їсти капусту, рослинне масло за бажанням додаємо. Вона виходить соковитою завдяки редьці.