У сезон кабачків я часто готую цей пиріг. Напишу і основний рецепт, і можливі варіанти - пиріг виходить смачним в будь-якому виконанні. Є його краще остиглим, тоді пиріг має більш виражений смак та щільну консистенцію. Два середніх кабачка чистимо від шкірки (якщо молоденькі то не потрібно), ріжемо тоненькими кружальцями. Зовсім тоненькими, буквально по міліметру товщиною. Якщо є спеціальна терка - натріть на ній, щоб не втрачати час. Три - чотири яйця збиваємо, вливаємо третину склянки рослинної олії і додаємо половину склянки тертого сиру (я частіше бринзу додаю). Все змішуємо, додаємо склянку борошна і чайну ложку розпушувача. Розмішуємо, тісто має бути без грудочок. Додаємо дрібно нарізану цибулю, подрібнену зелень, щіпку солі, чорний мелений перчик, улюблені приправи і кладемо нарізані кабачки. Все ретельно перемішуємо і викладаємо тісто у змащену маслом форму. Ставимо в духовку на середній вогонь, випікаємо 35 - 40 хвилин. Пирогу даємо охолонути, нарізаємо шматочками. Можна додати варене м'ясо (вмішати в тісто або зробити прошарок), обсмажений фарш, шматочки курки. А можна зробити пиріг овочевим і додати кружечки моркви, помідорів (їх розкласти зверху).Печенье по - берлінськи
|