М'які, пухнасті і злегка влажноватые кексики - смачні, як і будь-яка випічка з кабачками. Можна ще в тісто свіжої зелені додати і подрібнити бринзу. Інгредієнти: 300 грам кабачків, одна велика цибулина, 70 грам бекону (якщо немає - шинки), неповний склянку борошна (приблизно ¾), два яйця, по чайній ложці солі і цукру, чайна ложка розпушувача.
В невеликій кількості олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулю - його можна довести до прозорості або до рум'яного кольору, головне - не допускати підгоряння. Кабачок тремо на тертці, злегка віджимаємо сік. У мисці збиваємо яйце з цукром і сіллю, додаємо кабачок і відразу ж борошно з розпушувачем. Вимішуємо, кладемо цибулю (разом з маслом), нарізаний бекон або шинку. Розподіляємо тісто по формочках, заповнюємо приблизно на дві третини, ставимо в гарячу духовку, випікаємо 15 хвилин на середньому вогні. Можна ще додати тертий сир або бринзу, різні спеції, зелень - думаю, що з будь-якою добавкою кексики будуть смачними.