Головна » Статті » Рецепти

Йогуртовий кекс з сухофруктами
Смак кексу буде залежати від доданих сухофруктів. Якщо додати родзинки - кекс вийде солодким, якщо чорнослив або курагу - з легкою, приємною кислинкою. Можна зробити суміш із сухофруктів або взяти фруктовий йогурт - тоді смак кексу кожен раз буде іншою.

Інгредієнти: склянку йогурту, три яйця, дві - три столові ложки цукру, півтори склянки борошна, 40 г вершкового масла, дві столові ложки рослинної олії, 100 г чорносливу, 100 г родзинок, пакетик ванільного цукру, дрібка солі, чайна ложка розпушувача.

Сухофрукти залити окропом хвилин на п'ять, потім воду злити. Родзинки обсушити, з чорносливу видалити кісточку і нарізати його шматочками. Змішати родзинки і чорнослив з дрібкою борошна - тоді сухофрукти рівномірно розподіляться по тесту, а не опустяться на дно.
Духовку розігріти до 180 градусів. Форму для кексу змастити маслом.
Білки відокремити від жовтків. Жовтки з цукром розтерти до білого, додати ванільний цукор, сіль, і продовжуючи збивати влити тонкою цівкою олію і вершкове масло (його розтопити і охолодити до кімнатної температури). Всі добре збити, додати йогурт, розмішати і частинами всипати просіяне борошно з розпушувачем. В останню чергу, коли тісто стане однорідним, додати сухофрукти.
Окремо збити білки в щільну піну і обережно вмішати в тісто. Перелити тісто у форму, поставити в гарячу духовку, випікати до золотистого кольору. Готовність кексу визначається зубочисткою - з готової випічки вона виходить сухою.
Просмотров: 492
Категория: Рецепти |
| Теги: родзинки, кексу

Рекомендовані рецепти:

Сирно-овочева паста
Кекс апельсиновий-шоколадний
Булочки з корицею
Дріжджовий пиріг з сиром і сливами
Печенюшки "Міні"
Свинина по-китайськи
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: