Японський омлет: Соус соєвий 15 мл Оцет рисовий 10 мл Яйце куряче 3 шт. Яйця змішайте з соєвим соусом і рисовим оцтом. Якщо соус солоний, додайте трохи цукру (третина чайної ложки), а якщо солодка, то можна трохи посолити. Злегка збийте суміш виделкою, щоб вийшла однорідна маса. Змастіть сковороду, нагрійте її на невеликому вогні і налийте трохи яєчної суміші, щоб випекти тонкий млинець. Коли яйця схопляться, загніть два протилежних краю до центру. Потім складіть млинчик навпіл уздовж. Посуньте одержаний згорток до самого краю сковороди, а на вільну частину налийте ще порцію яєчної суміші. Новий млинець має одним краєм приклеїтися з першого. Коли другий млинець трохи схопиться, накрутіть його на перший. Повторюйте цей і попередній етапи, поки не закінчиться суміш або рулетик не вийде досить товстим. Залишилося омлет нарізати поперек і подати.
|