Головна » Статті » Рецепти

Які продукти добре заморожуються?

Добре - це в даному випадку означає, що практично не втрачають зовнішній вигляд і не змінюють колір після розморожування, не розшаровуються і не поділяються (це стосується соусів і кремів).
Добре заморожуються багато овочі, але щоб вони не втрачали колір і смакові якості, не ставали жорсткими їх рекомендується перед заморожуванням бланшувати в гарячій воді або відварювати на пару. Особливо це стосується кольорової капусти - білосніжні суцвіття після розморожування нерідко жовтіють.
Стиглі фрукти і ягоди заморожують на підносі, потім пересипають у пакети. Мити ягоди безпосередньо перед заморожуванням не бажано. Не заморожують банани і ягоди з високим вмістом рідини.
Молюски, устриці, майже всі види риби заморожують, загорнувши у фольгу або пергамент, потім поміщають в щільний поліетиленовий пакет. Креветки перед заморожуванням потрібно очистити, відокремити м'ясо краба.
Масло, маргарин, сало, молочні продукти, ароматизоване масло практично не втрачають смакових якостей після розморожування. Чого не сказати про сирах - більшість твердих сортів стають крихкими і сильно кришаться. Вершки можна заморожувати, але після розморожування їх неможливо буде збити. Заморожене молоко можна зберігати не більше місяця.
Можна заморозити залишки вина. Розлити його по формочках для харчового льоду і потім використовувати для приготування соусів та підлив.
Прекрасно заморожується м'ясо, птиця і дичина. Але не зберігайте разом потрухи і птицю, для кожного виду м'яса потрібна своя упаковка. Не заморожують фаршировану птицю і м'ясо з великою кількістю жиру, його бажано заздалегідь зрізати.
З тестом потрібно бути обережними. Воно добре заморожується, але стає крихким і його краще упакувати в щільні контейнери. Булочки, пироги, хліб - з цими виробами немає ніяких проблем, можна заморожувати і потім підігрівати в мікрохвильовій печі.
бульйону перед заморожуванням потрібно зняти весь жир. Гуляші можуть набувати більш насичений смак, тому після розморожування треба трохи розвести соус. Підливи і інші жирні соуси можна заморожувати, але вони можуть розшаруватися в теплі, і потрібно буде або добре перемішувати або збивати в блендері, щоб повернути однорідну консистенцію.
Добре заморожується свіжа зелень. Її потрібно заздалегідь вимити, обсушити і дрібно нарізати. Розкласти по пакетах і заморозити. Можна зробити порційні кубики - покласти в формочки для льоду зелень, влити трохи води і заморозити. Скласти в пакети і діставати зелені кубики по мірі необхідності.
Щоб у продуктів після розморожування не з'являвся неприємний запах, який називають «запах морозилки», зберігати продукти потрібно в щільній упаковці і дотримуватися термінів зберігання.

Просмотров: 607
Категория: Рецепти |
| Теги: добре, розморожування

Рекомендовані рецепти:

Апельсинові квадратики
Шоколадний кекс
Пиріжки з кропивою і рисом
Коржики на кефірі "від бабусі"
Паштет по-східному
Гострий суп з фрикадельками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: