Головна » Статті » Рецепти

Які бувають форми для запікання?
Уявити будинок без ароматного запаху ванільною випічки практично неможливо, адже кожна господиня намагається порадувати своїх близьких смачними стравами. І, звичайно ж, дуже важко на кухні обійтися без спеціальних форм і форм для випікання. Які ж вони бувають і як правильно зробити свій вибір.
Сучасні магазини пропонують безліч різноманітних форм для випікання. В принципі, хазяєчці для комфортного приготування може бути достатньо всього чотири форми: форма кругла для тортів і пирогів, форма для кексів з отвором посередині, форми для маффінів і прямокутна форма. Але хіба можна зупиниться при такому достатку форм? Тож розберемося, які вони бувають.

Не так давно увійшли в наше життя, так звані силіконові форми. Вони дуже зручні у використанні. Легко миються, витримують, як високу, так і низьку температуру. Їх можна застосовувати в електричних, газових духовках і в мікрохвильовці. Готовий виріб легко виймається з таких форм і не пригорає.

Сталеві форми, найпоширеніші, ними дуже часто користуються хазяєчки. Така форма не боїться подряпин, не потрібні спеціальні пристосування для роботи в таких формах. Єдиний недолік полягає в тому, що з них часом буває складно витягувати готовий виріб. Тому їх необхідно дуже добре змащувати або вистилати пергаментний папір.

Форми з тефлоновим покриттям, дуже зручні, готові вироби легко «виходять» з них. Єдиний мінус - дуже ніжна поверхня, яка легко може подряпатися, тому необхідно користуватися спеціальними пристосуваннями для роботи з тефлоновим поверхнею.


Дуже добре себе зарекомендували керамічні форми, їжа в них прогрівається рівномірно. Такі форми є екологічно чистими. У подібних формах добре готувати суфле, запіканки. Страву можна подавати прямо в керамічній формі, так як у них дуже гарний вигляд. Єдине, що ці форми бояться перепадів температури, тому їх треба ставити в холодну духовку.

Скляні форми. Такі форми виготовляються із спеціального жаростійкого скла, тому вони не бояться високих температур. Страви, приготовані в цих формах, дуже ефектно виглядають, так як видно сам процес приготування. Такі форми дуже довго зберігають тепло, тому в них краще готувати рибні або м'ясні пироги.
Просмотров: 627
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 2 | Теги: тому, форми

Рекомендовані рецепти:

Десерт "Халвинка"
Баклажани по-італійськи
Чанахи: рагу по-грузинськи
Яблучний пай
Рибка по-провансальски
Часникові рулетики
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: