Головна » Статті » Рецепти

Як зварити тріснуте яйце?
Найчастіше покупні яйця виявляються з тріщинами. Це не страшно, яйце можна завжди сжарить. Але як можна зварити вже тріснуте яйце?
Таке частенько буває. Приходиш додому, розбираєш покупки, перекладаєш яйце з коробочка в холодильник і ... бачиш, що більшість яєць мають невеликі тріщини. Якщо таке яйце вкинути у воду і поставити на вогонь, з яйця в процесі варіння витече білок. Та й саме яйце при цьому буде мати не найкращий смак.

Так от, щоб зварити вже тріснуте куряче яйце, воду слід насипати солі. Якщо ви варіть яйця у літровій каструлі, додайте у воду приблизно одну столову ложку солі. При варінні із яйця в даному випадку білок не витече в воду.

Так само можна у воду додати зовсім небагато оцту столового, близько пів чайної ложечки. Це так само буде утримувати білок в шкаралупі. І головне, тріснуте яйце слід класти не в холодну воду, а в киплячу. Саме яйце помістіть в ложку і не відразу занурюйте в окріп, а лише на секунду занурте його і вийміть. Потім знову так само - занурте і вийміть. Зробіть так разів п'ять, а потім вже можете сміливо повністю занурювати яйце в окріп. І не забудьте про сіль...
Просмотров: 1084
Категория: Рецепти |
| Теги: воду, яйце

Рекомендовані рецепти:

Фруктовий салат з куркою
Лимонне задоволення
Рибка по-провансальски
Рис з помідорами та базиліком
Брокколі з беконом і макарони-черепашками
Бутерброди "Пікантні"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: