Найчастіше покупні яйця виявляються з тріщинами. Це не страшно, яйце можна завжди сжарить. Але як можна зварити вже тріснуте яйце? Таке частенько буває. Приходиш додому, розбираєш покупки, перекладаєш яйце з коробочка в холодильник і ... бачиш, що більшість яєць мають невеликі тріщини. Якщо таке яйце вкинути у воду і поставити на вогонь, з яйця в процесі варіння витече білок. Та й саме яйце при цьому буде мати не найкращий смак.
Так от, щоб зварити вже тріснуте куряче яйце, воду слід насипати солі. Якщо ви варіть яйця у літровій каструлі, додайте у воду приблизно одну столову ложку солі. При варінні із яйця в даному випадку білок не витече в воду.
Так само можна у воду додати зовсім небагато оцту столового, близько пів чайної ложечки. Це так само буде утримувати білок в шкаралупі. І головне, тріснуте яйце слід класти не в холодну воду, а в киплячу. Саме яйце помістіть в ложку і не відразу занурюйте в окріп, а лише на секунду занурте його і вийміть. Потім знову так само - занурте і вийміть. Зробіть так разів п'ять, а потім вже можете сміливо повністю занурювати яйце в окріп. І не забудьте про сіль...