Головна » Статті » Рецепти

Як зробити зацукровані квіти для прикраси тортів?
Способів прикрасити торти, пудинги, фруктові салати і солодку випічку відомо чимало. Один із найефектніших - прикраса страв зацукрованими квітами або листочками рослин. Засахаривание не тільки збереже красу квіткових пелюсток, але і зробить їх їстівними.
Відомо два методи зацукровування. В одному випадку використовують гуміарабік, в іншому - звичайний яєчний білок. У кожного з методів є і переваги, і недоліки. Гуміарабік дозволяє зберігати зацукровані квіти і листя кілька місяців, при використанні яєчного білка термін зберігання не більше п'яти днів, але виглядають зацукровані рослини набагато привабливіше і нарядно.
Гуміарабік зареєстрований як харчова добавка і широко використовується в кулінарії. Для приготування розчину, яким покриваються квітки, береться чверть чашки води та 12 грам гуміарабіку. На водяній бані вода підігрівається, при постійному помішуванні гуміарабік повністю розпускається. Коли він розчиниться, чашку знімають з водяної бані і охолоджують. Цукровий сироп готується з 100 грам цукру і чверті чашки води. На маленькому вогні суміш підігрівається до вісімдесяти градусів і охолоджується. Листя і пелюстки з двох сторін пензлем покривають спочатку гуміарабіком, потім сиропом і обсипають дрібним цукровим піском (не пудрою!). Залишають на пергаменті до висихання.
Метод зацукровування з допомогою яєчного білка простіше і доступніше. Білок збивається в щільну піну, пензликом товстим шаром наноситься на обидві сторони пелюстки, обсипається цукровим піском і укладається на пергамент. Підсушується в духовці на самому малому вогні дві години. Готовими квітки вважаються коли вони покриються тонкою скоринкою з цукру і білка.
Використовувати для зацукровування можна квітки вишні, яблуні, груші, білої акації, фіалки, троянди, пелюстки шипшини. З листя - листя м'яти і меліси, естрагон та інші пряні рослини.
Просмотров: 604
Категория: Рецепти |
| Теги: гуміарабік, листя

Рекомендовані рецепти:

Хлібні булочки з розмарином
Екзотична яловичина
Омлет з щавлем і сиром
Вишневий пиріг з листкового тіста
Яблучний пай
Салат з авокадо і свіжих печериць
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: