Головна » Статті » Рецепти

Як зробити мафіни з чебрецем і сиром?
Мафіни - невеликі кексики, спечені в формочках. Вони можуть бути солодкими, гострими, солоними, з різними начинками з овочів і сиру, бекону, фруктів. Будь-які мафіни готуються швидко, тому їх часто пропонують зробити на сніданок замість традиційних бутербродів. Мафіни з чебрецем (він же чебрець) виходять дуже ароматними, а сир додає пікантності.
Що знадобиться для приготування
Два яйця
Дві склянки борошна
150 грам вершкового масла або маргарину
200 грам сиру
Склянку молока
Три столові ложки цукру
Чайна ложка соди (погасити оцтом)
Чайна ложка солі
Чайна ложка з гіркою сухого чебрецю (або дві чайних ложки свіжого)
Приготування

Розтираємо масло вершкове (маргарин) з цукром, додаємо яйця, не припиняючи збивати масу. Потім вливаємо молоко, розмішуємо.
В окремій мисочці змішуємо просіяне борошно, сіль і чебрець. Додаємо цю суміш в рідину, вимішуємо щоб тісто стало однорідним, без грудочок. Вимішуйте ложкою або лопаткою, додати гашену соду і дайте тісту трохи постояти.
Сир потрібно нарізати маленькими кубиками (зі стороною 1х1 см) і теж вмішати в тісто.
Формочки для мафінів заповнюємо на 2/3, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо двадцять хвилин. Готовність обов'язково перевірте дерев'яної шпажкою - якщо вона виходить суха, можна діставати.
Просмотров: 635
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, мафіни

Рекомендовані рецепти:

Райдужні меренги
Слойки з бутербродніци
Рецепт "Хрусткого" салату
Салат "Салют"
Ватрушки "Трояндочки"
Кокосове печиво
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: