Фарш не виносить повторної заморозки, від цього різко погіршуються смакові якості. Тому його відразу ж потрібно розфасувати по пакетах, бажано із зазначенням дати і приблизної ваги. Якщо ви купили готовий фарш з різних видів м'яса, то зберігати його потрібно в різному посуді, яку краще затягнути харчовою плівкою. Тоді буде виключений контакт з іншими продуктами і запахами. Термін придатності фаршу залежить від ступеня його охолодження. Фарш, який продається в м'ясному відділі супермаркету, називають охолодженим, при температурі від +2 до +6 градусів він може зберігатися не більше дванадцяти годин. Якщо ви купили такий фарш, то, прийшовши додому, відразу ж його використовувати або ж розкладіть пакетам і покладіть в морозилку. Інші види фаршу зберігаються набагато довше - якщо фарш був заморожений при температурі -12 градусів, він має термін зберігання до місяця. Якщо фарш глибокої заморозки (-18 градусів), то він може лежати в морозилці до трьох місяців.
Якщо ви купили заморожений фарш і його розморозили, то використовуйте весь. Краще заморозити готові котлети, ніж повторно заморозити фарш - смак страви буде безнадійно зіпсований. Сама зручна упаковка фаршу - у пластикових контейнерах або в герметичній упаковці. Такий продукт не контактує з іншими продуктами, не вбирає запахи і зберігає свій смак.