Головна » Статті » Рецепти

Як запекти молода картопля з кунжутом і часником?
М'яса в цьому рецепті не мається на увазі, але, тим не менш, успіх страви забезпечений. Новий і дуже приємний смак молодої картопельки додає кунжут, а гострий сметанний соус буде відмінним доповненням.
Необхідні продукти

Кілограм молодої картоплі
Три - чотири столові ложки кунжуту
Головка часнику
Сіль за смаком
Свіжий кріп
Рослинна олія

Для соусу - 300 грам сметани, дві столові ложки тертого хрону, сіль.

Приготування

На сухій сковорідці обсмажуємо кунжут до приємного золотистого кольору.
Картоплю миємо щіткою, шкірку не знімаємо. Обсушуємо рушником і розрізаємо вздовж навпіл. У форму для запікання наливаємо рослинне масло, викладаємо туди картоплю і добре перемішуємо, щоб масло покрило кожну картоплину. Кожну половинку солимо, потім зрізом у кунжут і викладаємо зрізом вгору у форму. Часник чистимо, ріжемо тонкими пластинами, розкладаємо між картоплинами. Ставимо в духовку і запікаємо до готовності картоплі.
Для соусу до сметані додаємо сіль і перець, тертий хрін. Готову картоплю посипаємо дрібно нарізаним кропом і подаємо з соусом.
Готувати за цим рецептом можна будь-картопля - молодий і звичайний, в шкірці і без. Для швидкості приготування можна відварити картоплю до напівготовності і потім запекти за рецептом.
Просмотров: 730
Категория: Рецепти |
| Теги: Кунжут, картоплю

Рекомендовані рецепти:

Полунично-фруктовий салат
"Торф'яної пиріг"
Штрудель з сирного тіста з вишнею
Пиріг з яблуками на сирному тісті
Сирний торт з персиками
"Сніжне" печиво
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: