Головна » Статті » Рецепти

Як запекти картоплю з сиром і помідорами?
Без картоплі складно обійтися і в повсякденному, і в святковому меню. Напевно тому стільки цікавих і різних рецептів і способів подачі картоплі, від самих простих до вишуканих. Ось один з нескладних рецептів, в якому мінімум інгредієнтів, але картопля виходить дуже смачною.
Що знадобиться для приготування

Сім - вісім картоплин середнього розміру
Три середніх помідори
100 - 150 грам твердого сиру
Сіль і спеції за смаком, чорний мелений перець
Свіжа зелень (якщо є)

Приготування

Картоплю ретельно миємо під проточною водою, чистити від шкірки його не потрібно. Відварюємо в мундирі. Краще всього це зробити в пароварці. По-перше, картопля не розвариться і збереже більшість вітамінів. По-друге, під час варіння він не набере води, а значить - вийде смачніше.
Коли картопля буде готовий, даємо йому трохи охолонути, чистимо від шкірки і ріжемо вздовж на дві половинки.
Сир ріжемо скибочками по розміру картоплин. Помідори ріжемо кружальцями. Викладаємо на кожну половинку картоплини по кружечку помідора, присаливаем його, перчимо, посипаємо спеціями. Зверху кладемо скибочку сиру і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10-12. Сир має розплавитися, а помідор злегка пропектися. Подаємо гарячим, посипавши свіжою зеленню.
Просмотров: 602
Категория: Рецепти |
| Теги: від, картопля

Рекомендовані рецепти:

Шоколадне печиво з кракелюром
Глазурований сирок "Картопля"
Рецепт "Хрусткого" салату
Лимонно-горіхові млинці
Ватрушка "Ласун"
Сирна "самса" з грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: