Навряд чи хто буде робити солідні запаси сушених бананів запас, але як корисне ласощі або як добавка в випічку сушені банани цілком мають право на існування навіть в наших умовах. Зробити їх зовсім нескладно. При сушінні бананів хімічна обробка не використовується, як не потрібні і консерванти, смакові добавки та різні барвники. Якщо банани правильно висушити, вони зберігають всі свої корисні і смакові якості. Для сушіння відбирають зрілі банани без цяток і пошкоджень. Плоди очищаються від шкірки, розрізають уздовж або поперек на невеликі шматочки. Можна висушити і цілі плоди, але тоді значно збільшується час сушіння. Підготовлені фрукти розкладають на чисті листи і ставлять у духовку. Температуру підтримують невисоку, в межах 30-50 градусів. Час сушіння плодів від трьох до п'яти годин, в залежності від розміру шматочків і вмісту вологи в бананах. В процесі сушіння банани втрачають до 20% вологи, при цьому сильно зменшуються в об'ємі, але всі основні вітаміни і корисні властивості зберігають. Після сушіння банани дають повністю охолонути, провітритися і потім невеликими порціями розкладають у поліетиленові пакетики. У такому вигляді зберігати їх можна близько року.