Найпростіший спосіб стерилізації банок сухим способом - це прожарити в духовці. Складного нічого немає, але потрібно дотримуватися певні вимоги і рекомендації. Уважно огляньте банки, на них не повинно бути тріщин, відколів й інших ушкоджень. Перед стерилізацією банки потрібно добре вимити, бажано в теплій воді з додаванням соди або в мильному розчині. Миючі засоби для посуду для миття банок використовувати не бажано - не всі вони добре і повністю вимиваються водою. Чисті банки поставте в холодну або теплу духовку. Якщо банки сухі, їх можна ставити денцем вгору, якщо в них залишилося хоч трохи води або вони вологі - поставте денцем вниз, щоб банку була відкрита і волога випаровувалася. Увімкніть духовку на слабкий вогонь, поступово нагрівайте її до температури 150 градусів. При такій температурі тримайте банки в духовці хвилин 15, для банок об'ємом три літри час збільшується до 25 хвилин. Після цього банки обережно дістаньте і можна розкладати в них підготовлені продукти. Якщо ви стерилизуете відразу велику кількість банок, з запасом, то простерилізовані банки поставте на чистий рушник денцем вгору.
Неодмінна умова - рушник або прихватки, якими ви будете діставати гарячі банки, обов'язково повинні бути сухими, інакше банку від перепаду температур може лопнути.