Головна » Статті » Рецепти

Як спекти таджицькі коржі?
Коржі готуються з дріжджового тіста, але воно не здобне. Тісто заводиться на воді або на молоці навпіл з водою, можна використовувати кефір. Для посипання - кунжут.
Необхідні продукти

500 мл води (молока навпіл з водою, кефіру)
Чайна ложечка сухих дріжджів
Близько кілограма борошна (від 700 г до 1 кг - залежить від борошна і від виду рідини)
Неповна столова ложка солі
Щіпка цукру
Три столових ложки рослинного масла
Кунжут для посипання

Приготування

Воду злегка підігріваємо. Дріжджі змішати з цукром, заливаємо водою, розчиняємо. Додаємо сіль, потім додаємо просіяне борошно, починаємо замішувати тісто. Воно повинно вийти м'яким, борошно підсипати поступово. В самому кінці замісу влийте олію і ще раз добре вимісити тісто. Поставте тісто в тепле місце для підйому приблизно на годину - півтора.
Коли підніметься - обім'яти і починати оброблення тіста. Розділити його на чотири шматки (якщо хочете невеликі коржі, то ділите на маленькі шматочки), накрийте і залиште на півгодини. Сформуйте з кожного шматочка круглу корж, кулачком промните серединку (краї повинні бути товще ніж середина), в серединці зробіть виделкою дірочки. Змастіть яйцем або кефіром і посипте кунжутом. Випікаються коржі півгодини при температурі 180 градусів.
Просмотров: 435
Категория: Рецепти |
| Теги: коржі, тісто

Рекомендовані рецепти:

Шарлотка з мандаринами
Заливна шинка
Цукерки "Вершкові тягучки"
Картопля в паприці (рецепт)
Салат сирно-апельсиновий
Террін з курячої печінки з мартіні і малиною
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: