Головна » Статті » Рецепти |
Як спекти таджицькі коржі?
Коржі готуються з дріжджового тіста, але воно не здобне. Тісто заводиться на воді або на молоці навпіл з водою, можна використовувати кефір. Для посипання - кунжут. Необхідні продукти 500 мл води (молока навпіл з водою, кефіру) Чайна ложечка сухих дріжджів Близько кілограма борошна (від 700 г до 1 кг - залежить від борошна і від виду рідини) Неповна столова ложка солі Щіпка цукру Три столових ложки рослинного масла Кунжут для посипання Приготування Воду злегка підігріваємо. Дріжджі змішати з цукром, заливаємо водою, розчиняємо. Додаємо сіль, потім додаємо просіяне борошно, починаємо замішувати тісто. Воно повинно вийти м'яким, борошно підсипати поступово. В самому кінці замісу влийте олію і ще раз добре вимісити тісто. Поставте тісто в тепле місце для підйому приблизно на годину - півтора. Коли підніметься - обім'яти і починати оброблення тіста. Розділити його на чотири шматки (якщо хочете невеликі коржі, то ділите на маленькі шматочки), накрийте і залиште на півгодини. Сформуйте з кожного шматочка круглу корж, кулачком промните серединку (краї повинні бути товще ніж середина), в серединці зробіть виделкою дірочки. Змастіть яйцем або кефіром і посипте кунжутом. Випікаються коржі півгодини при температурі 180 градусів. | |
Просмотров: 641 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |