Головна » Статті » Рецепти

Як спекти італійський нарізний батон?
Це класичний рецепт приготування хліба, дуже популярний в Італії, де він називається «пане казеречио». Справжній сільський хліб, смачний, ароматний, м'який з товстої хрусткою скоринкою.
Необхідні продукти

700 грам борошна
400 мл теплої води
Чайна ложка солі
Половина чайної ложки цукру
15 грам дріжджів (свіжих, не сухих)

Приготування

Дріжджі розтерти з цукром і сіллю, влити теплу воду і залишити на півгодини. Потім додати просіяне борошно, замісити тісто. Олію вливати не потрібно, тісто добре вимішується без додавання олії. Місити потрібно 15 хвилин, тоді воно стане еластичним і не буде липнути до рук. Покласти в просторий посуд, накрити кришкою. Тепер можна або залишити в теплі на три - чотири години або прибрати в холодильник годин на шість - сім. Можна заводити тісто з вечора і на ніч прибрати в холодильник, а вранці спекти свіжий хліб.
Коли тісто підніметься, його обережно перекласти на посипаний борошном деко і надати форму батона. М'яти тісто не потрібно, інакше порушиться структура тесту. Накрити хліб і залишити в теплі на годину для підйому. Зробити насічки по діагоналі, поставити в духовку, випікати півгодини при температурі 200 градусів.
Просмотров: 686
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, хліб

Рекомендовані рецепти:

Ватрушка "Ласун"
Пиріг-рулет з грибами
Хлібний пудинг з горіхами і яблуками
Курячі ніжки з лимоном і маслинами
Сирні булочками з солодкою кукурудзою
Омлет-бісквіт
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: