Головна » Статті » Рецепти

Як спекти дріжджові коржі?
З домашнім хлібом не зрівняється ніякий магазинний. Звичайно, для його приготування потрібно час, але ж можна спекти у вихідний день відразу кілька паляниць і потім розігрівати в духовці або в мікрохвильовій печі. Ну а якщо дуже захочеться ароматного, свіжого хлібця, приготуйте коржі по цьому рецепту.
Що знадобиться для приготування
500 грам борошна (може знадобитися трохи більше)
350 мл. води
Половина столової ложки солі
Половина столової ложки цукру
Столова ложка рослинного масла
10 грам свіжих дріжджів
Одне яйце для змащування верху і кунжут або мак для посипання
Приготування

Розтираємо дріжджі з цукром, вливаємо теплу воду. Даємо постояти хвилин десять. Додаємо масло, сіль, просіяне борошно і замішуємо дуже м'яке тісто. Вимішувати його потрібно приблизно десять хвилин. Перекладаємо в змащену маслом посуд, накриваємо і ставимо в тепло на годину - півтора. За цей час наше тісто має добре піднятися і збільшитися щонайменше у два рази.

Тісто викладаємо на стіл і ділимо на дві частини. Надаємо овальну форму, намагаючись якомога менше м'яти тісто. Перекладаємо на застелене папером деко і ставимо в тепло ще на 20 хвилин. Потім обережно витягуємо коржі на всю довжину листа, змащуємо яйцем (його змішати з водою), пальцями робимо поглиблення. Посипаємо кунжутом або маком і ставимо в духовку. Випікаємо десять хвилин при температурі 230 градусів.
Просмотров: 578
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, ставимо

Рекомендовані рецепти:

Вівсяний хлібець
Пате з індички з черносмородиновим желе
Слойки з яблуками
"Крем-брюле" з сиру
Манні млинці
Пиріжки з каррі з яловичини
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: