Головна » Статті » Рецепти

Як самим зробити кефір?
Кефір - дуже корисний продукт, поліпшує травлення, є антибактеріальним засобом, який сприяє виведенню з організму шлаків. Дуже популярна сьогодні кефірна дієта, яка допомагає позбутися зайвих кілограмів.
Серед сучасної продукції, можна зустріти не дуже доброякісну, з консервантами та іншими непотрібними організму добавками. Тому багато господинь вважають за краще готувати цей продукт самостійно.

Робиться це досить просто. Для закваски беруть якісний магазинний або куплений на ринку продукт - сметану, йогурт або сирок. Молоко кип'ятять, дають охолонути до 36 градусів, після чого кладуть закваску. Скляну ємність з молочним вмістом накривають марлею, ставлять у тепле місце, залишають до заквашування молока. При подальших заквасках можна застосовувати цей кефір.

Інший спосіб закваски в тепле молоко кладеться скоринка чорного хліба і також ставиться для закваски. Щоб кефір перетворити на йогурт, в нього додають варення, джеми, сиропи, свіжі фрукти і ягоди.
Просмотров: 673
Категория: Рецепти |
| Теги: продукт, кефір

Рекомендовані рецепти:

"Лимонний" рис
Тефтелі морквяно-м'ясні
Швейцарський шоколадний рулет
Мигдальний рулет з шоколадним кремом
Кекс на згущеному молоці
Чай з журавлиною (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: