Дуже смачне желе за рецептом якоїсь місіс Янг. Дачний рецепт. Для того, щоб посилити смак желе, при приготуванні додамо в нього кілька квіточок бузини, зав'язавши їх в тонку тканину типу мусліну. Приблизна пропорція: на 600 мілілітрів соку один невеликий букетик бузины.На три кілограми желе нам потрібно: зрілої білої смородини - три кілограми і цукор. Відбираємо на кожній гілці великі трохи жовтуваті ягоди смородини і ретельно розминаємо їх. Зручно діяти на тарілці. Потім викладаємо ягоди на фільтр з тканини і муслиновой залишаємо на ніч. Нехай сік потихеньку стікає. Вимірюємо обсяг соку: на кожні шість сотень мілілітрів нам потрібно по п'ятсот грамів цукру. На кожні два кілограми цукру беремо по шістсот мілілітрів води. Воду ллємо в каструлю, додаємо цукор і кип'ятити на вогні 10 хвилин. Додаємо смородиновий сік, букетик бузини муслиновой тканини і кип'ятимо 4 хвилини. Розливаємо по стерилізованим банкам, остуджуємо і закриваємо. Взимку відкриваємо желе і робимо з нього начинку для пирогів або просто ласуємо з чаєм.