Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати запіканку з капусти і картоплі?
У багатьох пісних страв головні інгредієнти - овочі. І найбільш доступні і популярні з них - картопля і капуста. Вони є протягом усього року, коштують недорого, в них багато вітамінів і тому їх найчастіше використовують у приготуванні пісних страв. Ось одне з них - запіканка з капусти і картоплі.
Що знадобиться для приготування
500 грам свіжої капусти
200 грам картоплі
Три столові ложки манної крупи
Дві столові ложки борошна
Рослинна олія
Зелений лук і свіжий кріп (якщо є)
Сіль, перець і спеції за смаком
Приготування

Капусту ділимо на листочки, миємо й опускаємо в киплячу подсоленую воду. Варимо хвилин десять, поки листя не стануть м'якими. Воду зливаємо, капусту відкидаємо на друшляк і даємо охолонути. Потім викладаємо в блендер або в процесор (можна пропустити через м'ясорубку) і подрібнюємо.
Картоплю чистимо, ріжемо часточками, варимо в підсоленій воді до готовності. Розминаємо в пюре, вливаємо трохи рослинного масла, додаємо дрібно нарізаний кріп і зелений лук.
Розігріваємо в пательні олію, викладаємо подрібнену капусту, манну крупу, вливаємо склянку води. Тушкуємо під кришкою хвилин десять, солимо і перчимо за смаком. Змішуємо картоплю і картопляне пюре, борошно, перемішуємо. Викладаємо у змащену маслом форму (або в порційні формочки) і запікаємо в духовці 20 - 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Просмотров: 1284
Категория: Рецепти |
| Теги: них, викладаємо

Рекомендовані рецепти:

Рулет з макової начинкою
Заварний торт з ягодами
Кекс столичний
Листковий салат з сиром фета
Домашні чебуреки
Салат "Букет нареченої"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: