Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати запіканку з капусти і картоплі?
У багатьох пісних страв головні інгредієнти - овочі. І найбільш доступні і популярні з них - картопля і капуста. Вони є протягом усього року, коштують недорого, в них багато вітамінів і тому їх найчастіше використовують у приготуванні пісних страв. Ось одне з них - запіканка з капусти і картоплі. Що знадобиться для приготування 500 грам свіжої капусти 200 грам картоплі Три столові ложки манної крупи Дві столові ложки борошна Рослинна олія Зелений лук і свіжий кріп (якщо є) Сіль, перець і спеції за смаком Приготування Капусту ділимо на листочки, миємо й опускаємо в киплячу подсоленую воду. Варимо хвилин десять, поки листя не стануть м'якими. Воду зливаємо, капусту відкидаємо на друшляк і даємо охолонути. Потім викладаємо в блендер або в процесор (можна пропустити через м'ясорубку) і подрібнюємо. Картоплю чистимо, ріжемо часточками, варимо в підсоленій воді до готовності. Розминаємо в пюре, вливаємо трохи рослинного масла, додаємо дрібно нарізаний кріп і зелений лук. Розігріваємо в пательні олію, викладаємо подрібнену капусту, манну крупу, вливаємо склянку води. Тушкуємо під кришкою хвилин десять, солимо і перчимо за смаком. Змішуємо картоплю і картопляне пюре, борошно, перемішуємо. Викладаємо у змащену маслом форму (або в порційні формочки) і запікаємо в духовці 20 - 30 хвилин при температурі 180 градусів. | |
Просмотров: 1284 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |